U KRAGUJEVCU ČETVORO NA RESPIRATORIMA: U Kliničkom centru zbrinuto 16 obolelih od korona virusa
Foto: Nebojša Mandić

borba protiv virusa

U KRAGUJEVCU ČETVORO NA RESPIRATORIMA: U Kliničkom centru zbrinuto 16 obolelih od korona virusa

Srbija -

U kragujevačkom Kliničkom centru zbrinuto je 16 obolelih od korona virusa od kojih je četvoro na respiratoru i njihovo je stanje stabilno, rekao je danas komandant Kriznog štaba Radomir Nikolić.Na konferenciji za novinare Nikolić je rekao da su svi pacijenti na respiratoru stabilni, iako je dvoje njih u težem stanju.

Dobrog opšteg stanja je 10 pacijenata koji se leče u KC Kragujevac.

Nikolić je rekao da su medju obolelima pet pacijenata iz Ćuprije, četiri iz Arandjelovca po dvoje uz Čačka i Kragujevca i po jedan oboleli iz Rekovca, Svilajnca i Paraćina. Prema podacima iz Insituta za javno zdravlje, juče je korona virus potvrdjen kod još četiri osobe iz Arandjelovca ali su one u kućnoj izolaciji.

Nikolić je rekao da je od juče korona virus stigao i u Kragujevac jer su potvrdjena prva dva slučaja kod dvoje Kragujevčana.

"To dvoje Kragujevčana imaju svoje porodice, te porodice imaju sopstvene kontakte što znači da ubuduće moramo da budemo ozbiljno oprezni kada je Kragujevac u pitanju, jer je korona, eto, konačno stigla i kod nas", rekao je Nikolić.

On je najavio da će se Krizni štab od danas obraćati "redovno i direktno" javnosti što je do sada bilo "sporadično", kroz izjave i obavešnja na sajtu Grada Kragujevca.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja