UŽIČANI POBRATIMI SA KINESKIM GRADOM: Stiže pomoć od mame Vong i braće Kineza
Foto: RINA/Sajt Grada Užica

čelični prijatelji

UŽIČANI POBRATIMI SA KINESKIM GRADOM: Stiže pomoć od mame Vong i braće Kineza

Srbija -

UŽICE - Srbija i Kina imaju čelično prijateljstvo, što je dokazano i u ovom najtežim danima. U prilog tome govori i činjenica da su se gradovi Užice i Harbin pobratimili još pre par godina, a njihovi dobri odnosi došli su do izražaja i kad je korona pogodila obe zemlje.

Iz Užica je u februaru poslato 20.000 najkalitenijih zaštitinih maski i tako pomogao braći na Dalekom istoku, a danas kad je pomoć potrebna i Užičanima ona nije izostala.

foto: RINA/Sajt Grada Užica

„Naši prijatelji su i u ovom trenutku uz nas. Pitali su nas šta nam je napotrbenije i mi ćemo u najskorijem vremenskom roku napraviti spiskove, ali i pronaći način da se ta roba koju nam pošalju transportuju kod nas. Ponudili su nam svoje medicinske aprate i sve drugo što nam je potrebno“, izjavio gradonačlenik Užica, Tihomir Petković.

Pismo podrške na adresu gradonačelnika stiglo je i od Kineskinje Linde, čuvene Mame Vong, koja je donirala novčana sredstva za adaptaciju vrtića koji je po njoj i dobio ime.

„Izražavamo našu duboku pažnju i zabrinutost zbog situacije u vezi sa virusom, s obzirom da mi vrlo dobro znamo kroz šta upravo vi sada prolazite. Naša deca iz Jihai grupe su nacrtali nekoliko fotografija prenoseći na taj način svoj blagoslov na sve vas. Mama Vong takođe veoma brine o Vama i moli Vas da vodite računa o sopstvenoj zaštiti , da nosite maske kada ste napolju i da izlazite samo u slučaju preke potrebe. Duboko prijateljstvo između Jihai i Srbije je kao i čelično prijateljstvo između Kine i Srbije što će se i potvrditi tokom vremena. Mi ćemo lično uvek biti tu uz Vas i uvek ćemo biti pri ruci da Vam pomognemo u borbi protiv izazova koji Vas prate“, napisala je Mama Vong u svom pismu.

foto: RINA/Sajt Grada Užica

Dobra saradnja dva bratska grada traje več nekoliko godina i za to vreme realizovani su brojni značajni projekti, a Harbin koji broji 11 miliona stanovnika jedan je od najrazvijenijih gradova na severoistoku Kine.

(RINA/Foto: RINA/Sajt Grada Užica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track