PRVOAPRILSKI SNEG NIJE ŠALA! ZABELELO SE KRALJEVO: Samo 1 stepen iznad nule i 8 centimetara snega! Sneg i u Nišu FOTO
Foto: J.S.

energenata ima dovoljno, grejanje stabilno

PRVOAPRILSKI SNEG NIJE ŠALA! ZABELELO SE KRALJEVO: Samo 1 stepen iznad nule i 8 centimetara snega! Sneg i u Nišu FOTO

Srbija -

KRALJEVO - U Kraljevu gde je u sredu zabežen samo jedan stepen iznad nule, ponovo pada sneg slabog inteziteta koji je formirao snežni pokrivač od osam santimetara.

Putevi u kraljevačkom kraju su prohodni, ali se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

1 / 4 Foto: J.S.

U Javnom energetskom preduzeću „Toplana“ Kraljevo kažu da energenata ima u dovoljnim količinama i da je grejanje u ovom trenutku stabilno.

Slab sneg bi, prema prognozama meteorologa, trebalo da pada do večeri.

Niš:Sneg se ne zadržava, tokom noći bačeno 4,5 tona soli

U Nišu je prvog dana aprila pao sneg, a u noći između marta i aprila, prema rečima Stojana Spasica iz Zimske službe, tri ekipe koje su radile preko noći bacile su 4,5 tone soli. Spasić je kazao da su ekipe od jutros u višim delovima grada i u selima navodeći da se sneg brzo top, prenose Južne vesti.

Oprez zbog snega, poledice i vetra

Na putevima u planinskim predelima se pored intenzivnih snežnih padavina očekuje i povremeno pojačan vetar koji može stvarati manje snežne nanose, ali koji smanjuje vidljivost i dodatno otežava saobraćaj. Iz AMSS upozoravaju vozače na niske temperature i mraz zbog kojih se na pojedinim deonicama ispod novog snežnog pokrivača može stvoriti led i poledica. Zato savetuju vozačima da bez dobrih zimskih guma ne kreću na put, a posebno ukoliko putuju preko planinskih prevoja Timočke i Negotinske Krajine, kao i u višim predelima Valjeva, Užica, Nove Varoši, Novog Pazara, Niša, Leskovca i Vranja.Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja. Kamioni na Horgošu i Batrovcima čekaju tri sata, na Kelebiji dva sata, na Preševu sat i po, a na prelazu Sremska Rača sat vremena.

S obzirom da Republički hidrometeorološki zavoda za sredu predviđa najvišu temperaturu od 2 stepena, a za četvrtak maksimalnih 8, ne očekuje se zadržavanje snega. "Nije bilo potrebe da više ekipa izlazi jer se sneg brzo topi i ne zadržava se. Ekipe su radile uglavnom u višim delovima grada", kazao je Spasić. Trenutno dve ekipe na terenu obilaze više delove grada, a kako kaže Spasić, to se radi preventivno.

"Ako zatreba, spremne su sve ostale ekipe. Dve ekipe su otišle ka selima. Jedna se nalazi u selima Leskovik, Rujnik i Cerje, a druga u Ostrovici i Ravnom Dolu. Sutra se očekuje temperatura za sedam stepena više i otopiće se sneg", navodi Spasić.

(Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track