RUSKI MEDICINARI U POSETI SUBOTICI: Opšta bolnica primenjuje sve mere, koronom zaraženo 45 osoba
Foto: privatna arhiva

JEDAN SMRTNI SLUČAJ

RUSKI MEDICINARI U POSETI SUBOTICI: Opšta bolnica primenjuje sve mere, koronom zaraženo 45 osoba

Srbija -

SUBOTICA - Opštu bolnicu Subotica je posetila delegacija medicinskih stručnjaka Rusije, koja je zajedno sa rukovodstvom te zdravstvene ustanove obišla bolnička odeljenja.

Tokom obilaska bolnice ruski medicinski radnici konstatovali su da Opšta bolnica Subotica primenjuje sve mere i standarde zdravstvene zaštite, propisane za uslove u pandemiji izazvanoj Covid -19 virusom.

foto: privatna arhiva

Delegacija je konstatovala da su preduzete sve mere za prevenciju, lečenje i zbrinjavanje obolelih od korona virusa kao i sprečavanje širenja infekcije i zaštita osoblja.

Kako je zvanično saopšteno, iz Gradskog štaba za vanredne situacije, u Subotici je zaraženo virusom 45 osoba, preminula je jedna 62-godišnja žena, a više osoba je pod merama izolacije.

Prema jučerašnjem preseku stanja, 297 osoba je u samoizolaciji na teritoriji Subotice, a u Bačkoj Topoli je još 65 ljudi pod takvim merama.

foto: N.H.

Penzioneri i starije osobe jutros od 4 do 7 časova imali su dozvolu kretanja da se snabdeju u trgovinama i apotekama, a policijski čas koji počinje danas u 17 sati, trajaće 84 sata, do utorka u pet sati, pa su iz Gradskog štaba za vanredne situacije apelovali na građane da se tokom Uskršnjih praznika pridržavaju propisanih mera, da bi sačuvali zdravlje i smanjili širenje zaraze u epidemiji.

N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track