Besplatna auto sedišta za najmlađe Somborce
Foto: Grad Sombor

Besplatna auto sedišta za najmlađe Somborce

Srbija -

Četvrtu godinu za redom, Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora obezbeđuje besplatna auto sedišta za najmlađe učesnike u saobraćaju. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje Savet kontinuirano sprovodi na teritoriji Grada, s ciljem bezbednosti, kako najmlađih, tako i ostalih učesnika u saobraćaju.

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, s ciljem bezbednosti najmlađih Somboraca u saobraćaju, i ove je godine obezbedio besplatna auto sedišta za svoje najmlađe sugrađane. Prethodnih godina, Savet je podelu organizovao u Velikoj sali Gradske uprave, ali s obzirom na vanredno stanje i zabranu većih okupljanja, prvi deo auto sedišta ovih se dana dostavlja na kućne adrese.

1 / 5 Foto: Grad Sombor

Prema rečima Antonija Ratkovića, predsednika Saveta, sredstva za nabavku auto sedišta i ove su godine izdvojena iz naplaćenih kazni nesavesnih vozača.

- Savet za bezbednost saobraćaja i ove godine nastavlja sa akcijom podele auto sedišta. Ovih dana podelićemo 100 auto sedišta za prvih 100 beba rođenih u 2020. godini. Takođe, Savet planira da u toku godine nabavi još dodatnih 100 auto sedišta i da to podelimo u narednom periodu, kaže Ratković.

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, s ciljem bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, svake godine sprovodi niz aktivnosti, među kojima su, osim podele besplatnih auto sedišta, i podela svetloodbojnih prsluka, sedišta za bicikla, edukativna predavanja itd. Akcenat je, pored najmlađih učesnika u saobraćaju, stavljen i na bicikliste, kao i na Somborce starije životne dobi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track