KONKURS ZA GENERALNOG DIREKTORA RTS: UO danas doneo odluku, bez odgovora da li Bujošević može opet da bude izabran
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

u predviđenom roku

KONKURS ZA GENERALNOG DIREKTORA RTS: UO danas doneo odluku, bez odgovora da li Bujošević može opet da bude izabran

Društvo -

BEOGRAD, - Upravni odbor Radio-televizije Srbije danas je doneo odluku o raspisivanju konkursa za generalnog direktora RTS, a na pitanje Udruženje novinara Srbije da li Dragan Bujošević može ponovo da bude izabran na tu funkciju, predsednik Upravnog odbora Vladimir Vuletić je rekao da se to telo ne bavi pojedinačnim slučajevima.

Kako se navodi u saopštenju UNS, Vuletić je rekao bi "u suprotnom morali da odgovaraju na pitanja za svako konkretno lice".

Na pitanje kada će biti izabran novi direktor RTS, Vuletić je rekao da će to biti u "predviđenom roku", prema zakonu i statutu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

Kako podseća UNS, prema Zakonu o javnim medijskim servisima i Statutu RTS-a odluku o imenovanju generalnog direktora, posle sprovedenog konkursa, donosi Upravni odbor dvotrećinskom većinom glasova ukupnog broja članova, a isti generalni direktor može najviše dva puta da bude izabran.

U Statutu RTS navodi se da generalni direktor treba da bude imenovan iz reda uglednih stručnjaka, kao i da se uslovi za imenovanja bliže uređuju Pravilnikom o izboru imenovanih lica, koji donosi Upravni odbor.

Tim pravilnikom propisano je da je predsednik UO dužan da sazove sednicu zbog razmatranja pristiglih prijava kandidata, u roku od sedam dana od isteka roka za podnošenje prijava. Prijave se zatim otvaraju i utvrđuje se koje ispunjavaju uslove konkursa, navodi se u saopštenju UNS.

Članovi UO RTS, posle razgovora sa kandidatima, biraju generalnog direktora na zatvorenoj sednici, stoji u tom pravilniku.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track