NADOMAK INDUSTRIJSKE ZONE: Kušiljevo dobija vrtić za 80 dece
Foto: Shutterstock

Vrednost radova 42.000.000 dinara

NADOMAK INDUSTRIJSKE ZONE: Kušiljevo dobija vrtić za 80 dece

Srbija -

U Kušiljevu, najvećem selu u opštini Svilajnac, u toku je završna faza izgradnje dečijeg vrtića, površine 500 kvadratnih metara za 80 dece.

Vrednost građevinskih radova je 42.000.000 dinara, a prve mališane će primiti u septembru, izjavio je danas predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

U Kušiljevu, koje je oko kilometar udaljeno od Industrijske zone, u kojoj rade svetske poznate firme i gda je zaposleno mnogo stanovnika ovog sela, uložena su velika sredstva u razvoj infrastrukture i ključnih javnih objekata, podsetio je Milanović prilikom posete gradilištu.

Reč je o seoskim putevima, vodovodu, kanalizaciji, biciklištičkoj stazi, a Kušiljevo ima uređenu zdravstvenu ambulantu, potpuno rekonstruisan Dom kulture, precizirao je Milanović.

On je dodao da je u planu da se pored novog vrtića izgradi i fiskulturna sala, koja će biti zaokružena celina sa Osnovnom školom.

Modernizaciji sela, koje će biti primer modernog mesta iz koga meštani ne odlaze, već se vraćaju da stvaraju porodice, prethodila je izgradnja Industrijske zone, u kojoj kompanije zapošljavaju veliki broj radnika, među kojima većinu čine meštani Kušiljeva, objasnio je Milanović.

Kušiljevo je, prostrano pomoravsko selo, od Svilajanca udaljeno osam kilometara, ima 3.286 stanovnika u 894 domaćinstva. Ujedno je i najveće selo u Resavi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track