KRALJEVČANI LETUJU U SRBIJI: Veliko interesovanje domaćih turista za vaučere za odmor
Foto: J. S.

PRIJAVA U TOKU

KRALJEVČANI LETUJU U SRBIJI: Veliko interesovanje domaćih turista za vaučere za odmor

Srbija -

Prema podacima Turističke organizacije Kraljevo, do prve polovine maja meseca potvrđene su rezervacije 739 vaučera za letovanje na teritoriji ovog grada, što je tri puta više nego što ih je bilo tokom cele 2019. godine.

"Najviše imamo rezervacija za odmore u Lopatnici, na Rudnu, Mataruškoj i Bogutovačkoj banji. Ovom prilikom apelujemo na sve građane da, zbog epidemiološke situacije, svoje godišnje odmore provedu u našoj zemlji", kažu u Turističkoj organizaciji Kraljevo.

Kako navode turistički poslenici iz grada na Ibru, oni su već pokrenuli promotivnu kampanju pod nazivom „Letuj u Kraljevu“ kako bi privukli domaće turiste da u što većem broju dođu i posete grad u kojem je krunisano sedam srpskih kraljeva.

"Ono što bi svakako trebalo posetiti su naša seoska područja koja se bave seoskim turizmom, potom manastire Žiču i Studenicu, srednjevekovni grad Maglič, planinu Goč, kao i okolne banje. Time će posetioci, ne samo bolje upoznati svoju zemlju, već i značajno pomoći njen budžet", dodaju u Turističkoj organizaciji Kraljevo.

Prijave građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji moguće je podneti na šalterima Pošta Srbije, a na raspolaganju im je 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track