NESIGURNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Od 247 testiranih 10 pozitivno na koronu
Foto: Profimedia

čeka se još rezultata

NESIGURNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Od 247 testiranih 10 pozitivno na koronu

Srbija -

Od poslednjih 247 ispitanih uzoraka sa teritorije Pirotskog okruga, 10 je pozitivno na virus korona, saopštili su iz Zavoda za javno zdravlje.

Najviše novozaraženih je u Pirotu, gde je zabeleženo novih pet slučajeva, četiri je u Beloj Palanci, a jedan u Babušnici.

Do sada je ukupno ispitano 1.469 uzoraka, a od 121 zaražena najviše je u Pirotu - 88, Babušnici 21, Beloj Palanci 11 i u Dimitrovgradu jedan.

Epidemiolozi iz pirotskog Zavoda za javno zdravlje aktuelnu epidemiološku situaciju ocenjuju kao nesigurnu i apeluju na građane da se ne opuštaju i da i dalje poštuju mere prevencije.

"Sa ukidanjem vanrednog stanja kod većine građana došlo je do prekida poštovanja mera. U zadnjih nekoliko dana otkrivamo nove slučajeve koji ne znaju gde su se zarazili, što potvrđuje da je virus u populaciji, da prolazi kroz asimptomatske ili blage kliničke forme", saopštili su iz Zavoda.

Dodaju i da se virus prenosi prilikom ostvarivanja dužeg kontakta na radnom mestu, u porodici, ali i druženja, kao i okupljanja.

Za Pirotski okrug čekaju se rezultati za još 96 uzorka, a u pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovan jedan pacijent koji je u stabilnom stanju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track