PREDSEDNIK OPŠTINE STARA PAZOVA: Nezaposlenost smo sveli ispod 4 odsto!
Veliki planovi... Đorđe Radinović, Foto: privatna arhiva

Intervju

PREDSEDNIK OPŠTINE STARA PAZOVA: Nezaposlenost smo sveli ispod 4 odsto!

Srbija -

Radno I pre kampanje i sada, kada je kampanja, u fokusu našeg zalaganja su građani i njihove potrebe, kaže Đorđe Radinović

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, kaže u razgovoru za Kurir da to što se Srbija vratila izbornim aktivnostima (za lokalne i parlamentarne izbore), za njih nema mnogo veze jer oni sve vreme rade predano za dobrobit građana. U ovoj opštini se, dodaje, gradi i radi na velikim infrastrukturnim projektima.

- Mi smo, sledeći primer predsednika Aleksandra Vučića, u kontinuitetu radili predano, ne čekajući predizbornu kampanju, jer su kampanja i izbori samo prilika da se pokaže koliko je urađeno. I pre kampanje, a i sada kada je kampanja, u fokusu našeg rada i zalaganja su građani i njihove potrebe, u toku je više kapitalnih infrastrukturnih investicija od vitalnog značaja za naše Staropazovčane, a paralelno sa investicijama koje smo sprovodili, pripremali smo još složenije projekte i administrativne uslove za kapitalna ulaganja u narednom periodu. Čeka nas veliki posao i mi smo spremni da ostvarenjem svih preduslova na terenu nastavimo ka ostvarenju važne vizije da naša Pazova postane grad sa nekoliko gradskih opština.

Šta je okosnica vaše kampanje?

- Akcenat je pre svega na daljem infrastrukturnom i urbanističkom uređenju prema našem strateškom planu ravnomernog razvoja svih mesta, odnosno daljem poboljšanju kvaliteta života građana. Upravo smo pomenuli i status grada, prema kome će Pazova dobiti mnogo više mogućnosti i povoljnosti za svoje građane. Zatim, u tom istom cilju je i dosad sprovođeno infrastrukturno povezivanje svih naselja u jednu celinu kroz bolju putnu komunikaciju, dovođenje velikih domaćih i stranih investitora, u čemu smo imali puno uspeha, zabeleženo smanjenje nezaposlenosti na istorijski nivo itd. Po redu prioriteta, u proteklom periodu, rekonstruisali smo i uredili centre svih naših naselja, obnovili i opremili sve ambulante staropazovačkog Doma zdravlja, znatno ulagali u objekte predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, obnovili sve sportske objekte i terene po svim mestima, isto tako rekonstruisali i opremali crkveno-verske objekte...

Ilustracija
Ilustracijafoto: Privatna Arhiva

Koji su dalji planovi za razvoj opštine?

- Želimo da nastavimo posao sa kojim smo uveliko u toku. Dosad smo uradili više od 76 km novoasfaltiranih puteva, ulica i pešačko-biciklističkih staza, nastavljamo s tim, i sada nam predstoji veliki projekat povezivanja dva auto-puta E75 i E70 s putem van naseljenih mesta, od nove petlje Nova Pazova do petlje u Krnješevcima. Nastavljamo da uređujemo komunalnu infrastrukturu, naročito kada je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u pitanju. Po modelu javno-privatnog partnerstva predstoji nam izgradnja nedostajućih delova kanalizacione mreže u naseljima Stara i Nova Pazova i Starim i Novim Banovcima. Uskoro završavamo izgradnju sportske hale Bair u Starim Banovcima sa kapacitetom za sportiste iz celog Podunavlja. Za osam godina za naše građane omogućili smo više od 13.000 novih radnih mesta, i sada, kada je nezaposlenost ispod četiri odsto, akcenat je na tome da nastavimo sa dobrim rezultatima.

Kako ste se borili s epidemijom koronavirusa?

- Učinili smo sve da olakšamo nesmetani rad naših zdravstvenih radnika, brinući o prevozu, pribavljajući neophodnu opremu, sredstva za dezinfekciju... U više navrata pribavljali smo i donirali opremu kako našim lokalnim zdravstvenim, socijalnim i drugim institucijama, tako i bolnicama na KiM. Isporučili smo 11.000 paketa sa hranom i sredstvima za ličnu higijenu starijim sugrađanima sa skromnijim primanjima.

Kurir.rs/ K. M. Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track