Najnovije vesti

MIGRANT IZVUČEN IZ DRINE: Ostao zaglavljen na sredini reke, od užasne smrti ga spasli vatrogasci
Foto: Čitalac Kurira

nije mogao protiv struje

MIGRANT IZVUČEN IZ DRINE: Ostao zaglavljen na sredini reke, od užasne smrti ga spasli vatrogasci

Srbija

MALI ZVORNIK – U želji da se dokopaju leve obale Drine migranti se često odluče da pređu ovu ćudljivu reku kod malozvorničkog sela Brasina koje je na njihovoj ruti ka zapadu. Današnji (29.5) pokušaj jednog od njih nije se završio tragično zahvaljujući pripadnicima malozvorničkih i lozničkih vatrogasaca koji su uspeli da ga izvuku na suvo.

foto: Čitalac Kurira

Migrant je u pokušaju da pređe Drinu ostao zaglavljen na sredini reke, na steni za koju se grčeviti držao. Dalje nije smeo i ostao je u sredini opasne vode. Njega je uočila patrola pogranične policije i o tome obavestila malozvorničke vatrogasce, a u akciji spasavanja u ispomoć su im ubrzo stigle i kolege iz Loznice. Uspeli su zajedničkim radom da izvuku migranta na suvo koji je bi presrećan zbog toga. Ovo nije prvi put da naše službe spasavaju migrante iz Drine koji nevešti ostanu nasukani na nekom ostrvu, ili steni pa ne mogu ni napred ni nazad. Ovoga puta sve se dobro završilo, ali je bilo i slučajave kada su neki od njih nestali u talasima Drine koja ih je kasnije izbacivala nizvodno, kilometrima daleko od mesta utapanja.

foto: Čitalac Kurira

Inače, ovih dana povećan je broj migranata u lozničkom i malozvorničkom kraju koji ponovo pokušavaju da pređu u susednu BiH.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...