HUMANITARNA AKCIJA U BANJI KOVILJAČI: Meštani trčali za Nemanju Bojanića (31), kome je potrebno lečenje u Nemačkoj
Foto: T.Ilić

neophodan novac

HUMANITARNA AKCIJA U BANJI KOVILJAČI: Meštani trčali za Nemanju Bojanića (31), kome je potrebno lečenje u Nemačkoj

Srbija -

Kako bi podstakli prikupljanje novčane pomoći za lečenje Nemanje Bojanića iz Banje Koviljače danas je nekoliko meštana predvođenih lozničkim ultramaratoncem Aleksandrom Kikanovićem trčalo do Manastira Tronoša.

Mladiću (31) potrebno je što pre lečenje u Nemačkoj, ali je za to neophodna velika suma novca.

foto: T.Ilić

Meštani Banje Koviljače okupili su se u Crkvi apostola Petra i Pavla ispred koje je posle održane liturgije i molitve za Nemanjino zdravlje nekoliko trkača, predvođenih Kikanovićem, krenulo do tridesetak kilometara udaljenog Manastira Tronoša. Nemanjin otac Milorad kaže da su bolovi počeli pre pola godine, a da je karcinom, sarkom mekog tkiva, otkriven pre četiri meseca.

- Nemanja je želeo da dođe, ali nije bio u stanju. Ima strašne bolove, noćas mu nije bilo dobro i tri puta je dolazila Hitna pomoć. Sarkom je na nezgodnom mestu, između srčane i plućne aorte i zahteva težak operativni zahvat. Naši doktori ne smeju da se prihvate toga, a u Minhenu smo našli kliniku gde tvrde da to mogu obaviti. Očekujemo svaki dan poziv da moj sin ode u Nemačku. Rečeno nam je da bi lečenje, operacija i ostali troškovi, bilo oko sto hiljada evra, ali i da ono može biti plaćeno na rate, odnosno i pre nego što bude sakupljena cela suma može početi lečenje. Hvala ljudima koji nas podržavaju i moralno i materijalno, borićemo se za Nemanju – kazao je mladićev otac.

foto: T.Ilić

Majka Svetlana kaže da je njen sin uvek bio spreman svima da pomogne i nada se da će sada i on dobiti potrebnu podršku.

- Hvala svima koji su uz nas. Ako Bog da da se ovako skupimo jednog dana i na Nemanjinom venčanju – rekla je ona.

foto: T.Ilić

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović kaže je ovo Nemanjina životna utakmica u kojoj mora pobediti, a mi smo tu da ga podržimo.

- Svaki korak današnjeg trčanja posvetiću za Nemanjino ozdravljenje, a do Tronoše nosim ikonu Svetog Jovana koji je njegova krsna slava. Ovo je početak šire akcije, da što više ljudi zna da je Nemanji pomoć potrebna, da se uključe i pomogne ko kako može. Siguran sam da u Srbiji ima mnogo dobrog i plemenitog naroda i da možemo sakupiti taj novac – poručio je Kikanović koji se pre samo nekoliko dana vratio sa ultramaratona od Loznice do Moskve koji je zbog pandemije, posle pretrčanih dve hiljade kilometara, prekinuo na oko 300 kilometara od cilja.

foto: T.Ilić

Inače, narednog vikenda će Nemanjini prijatelji i sugrađani organizovati humanitarni turnir u malom fudbalu na terenu OŠ ‘’Vera Blagojević’’ u Banji Koviljači, kako bi sakupili deo potrebnog novca.

(Kurir.rs/Foto: T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track