Rekordna količina kiše pala u Nišu. Pojedini objekti poplavljeni, voda na ulicama otežala saobraćaj (VIDEO)
Foto: Aleksandar Stojiljković

Rekordna količina kiše pala u Nišu. Pojedini objekti poplavljeni, voda na ulicama otežala saobraćaj (VIDEO)

Srbija -

Količina vode koja je pala u Nišu, rekordna je za poslednjih 25 godina. Kako saznajemo u JKP Naissus samo za sat vremena palo je 63,3 litara vode po kvadratnom metru. Ovolika količina kiše za posledicu ima poplavljene ulice, ali i pojedine objekte.

Uprkos tome što su slivnici na svim ključnim tačkama očišćeni, kanalizaciona mreža nije mogla da prihvati u trenutku veliku količinu vode koja je pala za kratko vreme, ističu u JKP Naissus. Kažu da su apsolutno sve njihove ekipe na terenu i rade na normalizaciji trenutnog stanja.

Dobar deo grada je pod vodom, ali dobro je to da se vremenske prilike smiruju, tako da će da se poboljša i situacija sa vodom na ulicama, kažu u Naissusu.

Najkritičnije tačke ponovo su bile u nižim delovima grada, odnosno u Zetskoj ulici, pojedinim delovima Bulevara Nemanjića, u Panteleju. Prema navodima novinara Niških Vesti sa terena, na početku Bulevara se za veoma kratko vreme napravilo „jezero“.

„Najviše vode je kod Maxija, voda prelazi više od polovine točka automobila koji se sporo kreću. Tako je otprilike 100 metara dužine. Dok je trajao pljusak, već za 10 minuta je Bulevarom tekla bujica“, ističe novinar Niških Vesti.

Vode ima takođe u ulici Blagoja Parovića, od nekadašnjih garaža Niš-ekspresa prema toplani, a bujica vode se kretala kompletnom desnom trakom Bulevara Nemanjića, kažu građani.

Pogledajte u video prilogu koje aktivnosti preduzimaju zaposleni u JKP za vodovod i kanalizaciju "Naissus" Niš, u cilju rešavanja ovih izazova.

(Foto:Aleksandar Stojiljković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track