Predsednik Mirović otvorio tri rekonstruisane klinike KCV i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović otvorio tri rekonstruisane klinike KCV i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas objekat u kojem su smeštene Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, koji je rekonstruisan posle više od jednog veka od izgradnje, kao i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

„Za nekoliko dana četiri nove klinike koje smo danas otvorili biće spremne za prijem prvih pacijenata. Opremili smo ih najsavremenijom opremom, obezbedili najsavremenije uslove za rad i lečenje pacijenata po svim standardima. Ovakve uslove Klinički centar Vojvodine nije imao nikada“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je naglasio da je postojala teška priprema za projekat izgradnje novog dela Betanije s obzirom na veliku proneveru u ovoj ustanovi za vreme bivše vlasti.

„Rekonstruisali smo za četiri godine devet klinika KCV, radovi na Internoj klinici su u toku, a za oko mesec dana ćemo početi sa izgradnjom objekta Kamenice 3. Uradili smo mnogo, kontinuitet ulaganja u zdravstvo mora da se nastavi i verujem da ćemo u narednom periodu uspeti da održimo nivo finansijskih izdvajanja za ovu važnu oblast“, rekao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković rekao je da je Pokrajinska vlada u protekle četiri godine završila velike projekte i investicije u zdravstvu, istakavši da će rekonstrukcija ovih klinika biti podsticaj za više od 3.500 zaposlenih u KCV.

„Cilj nam je da imamo savremene zdravstvene objekte, savremene usluge i da pružamo najbolju moguću zdravstvenu zaštitu svim građanima Vojvodine“, rekao je Gojković.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić rekla je da će sa ovakvim građevinskim radovima, rekonstrukcijom, sanacijom i opremanjem ovih klinika, KCV pružati najkvalitetniju zdravstvenu uslugu na tercijarnom nivou u Vojvodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja