VELIKA OFANZIVA KORONE U KRUŠEVAČKOM KRAJU: Za dva dana 11 novoobolelih
Foto: Ž. M.

Situcija u Rasinskom okrugu se naglo pogoršava

VELIKA OFANZIVA KORONE U KRUŠEVAČKOM KRAJU: Za dva dana 11 novoobolelih

Srbija -

Za poslednja dva dana evidentirano je 11 novoobolelih od korone virusa na teritoriji Rasinskog okruga i to u Aleksandrovcu 4, Kruševcu i Brusu po 3 i Varvarinu jedna osoba, a jedno zaraženo lice je umrlo u Brusu. Inače, od početka ove pandemije, u ovom delu Srbije ukupno je zaraženo 422 lica, oporavljeno je 335, umrlo je 25 od ove opake bolesti, a analizirano je više od 5.200 uzoraka.

Situacija sa ovom opakom bolešću bila je stabilizovana i u dužem vremenskom periodu nije bilo novoobolelih. Od 17. juna stanje se dramatično menja i gotovo svakoga dana pojavi se po neki slučaj zaraze. Najviše novoobolelih je u opštini Brus, koja je duže vremena bila na minimumu u Rasinskom okrugu.

U ovom delu Srbije poštuju se sve mere sanitarne zaštite u zatvorenom prostoru, u društvenim ustanovama i institucijama i u vozilima regionalnog prevoznika – “Jugoprevoza Kruševac”, mada je preovlađujuće mišljenje kod građana da je bolest prošla i da ne treba primenjivati mere sanitarne zaštite. Nažalost, takvo ponašanje se vratilo kao bumerang, pa se sada zaoštrava kontrola u nošenju zaštitnih maski i primeni drugih preventivnih mera.

Kurir.rs/Ž. M./Foto: Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja