Najnovije vesti

KORONA SE VRAĆA U ŠUMADIJU: 10 novozaraženih, od toga 6 u Kragujevcu
Foto: Profimedia

apel da se poštuju mere

KORONA SE VRAĆA U ŠUMADIJU: 10 novozaraženih, od toga 6 u Kragujevcu

Srbija

U Kragujevcu je registrovano još šest novih slučajeva pozitivnih na virus koronu, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u tom gradu, dok je u celom Šumadijskom okrugu zabeleženo 10 novozaraženih.

U Aranđelovcu je zabeležen jedan novi slučaj pozitivnog na virus korona, Topoli dva i u Kniću jedan.

Ukupno pozitivnih pacijenata, od početka epidemije, po opštinama Šumadijskog okruga je 179, od čega u Kragujevcu 147, Aranđelovcu 20, Topoli devet, Rači 12, Batočini sedam, Lapovu jedan i u Kniću šest.

U kućnoj izolaciji trenutno se nalazi ukupno 251 osoba, od čega je u Kragujevcu 196, Aranđelovcu 12, Batočini 10, Lapovu jedna, Kniću sedam, Topoli pet i Rači 20.

U KC Kragujevac hospitalizovano je 47 osoba, od kojih se devet nalazi na respiratoru.

Kako je upozorio direktor ZZJZ Kragujevac Dragan Vasiljević, virus korona se vraća, a da bi je totalno pobedili, potrebno je da svi zajedno budemo disciplinovani.

"Moramo da poštujemo sve preporuke koje smo već naučili i tako dokrajčiti koronu", poručio je Vasiljević i podsetio na mere koje je potrebno poštovati - u zatvorenom prostoru nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku sa alkoholom i distanca od dva metra, dok je na otvorenom potrebno održavati distancu od dva metra i sprovoditi čestu dezinfekcija ruku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...