KORONA U SEVERNOBAČKOM OKRUGU: 21 zaraženi, apel da se poštuju mere i preporuke
Foto: N.H.

Od proglašenja pandemije ukupno zaraženo 112 osoba

KORONA U SEVERNOBAČKOM OKRUGU: 21 zaraženi, apel da se poštuju mere i preporuke

Srbija -

Trenutna epidemiološka slika, prema podacima od 29. juna, ukazuje da je u Subotici 21 osoba na nivou okruga pozitivna na COVID-19, a od toga, troje je na bolničkom lečenju, dok su ostali u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom.

foto: N.H.

Prema prethodnom izveštaju od pre četiri dana, u Subotici je 15 novih lica bilo zaraženo virusom, a za poslednjih nekoliko dana broj u SBO je registrovano novih šest osoba.

Od proglašenja pandemije COVID-19 na nivou Severnobačkog okruga sa današnjim danom registovano je ukupno 112 pozitivnih na virus korona, od čega u Subotici 82, u Bačkoj Topoli 27 i Malom Iđošu 3.

Preporuka građanima je od strane Gradskog štaba za vanredne situacije, da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održvaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

- Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive. Apelujemo na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, a na mlađu populaciju da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru obzirom da mlađi ljudi sve više oboljevaju od COVID-19- preporuka je Štaba za vanredne situacije.

foto: N.H.

Krizni štab nastavlja da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prati razvoj epidemiološke situacije u Subotici, saopšteno je pored ostalog.

Na ulicama Subotice građani nose maske , ali veći broj njih e drž ih na licu, dok u se u autobusima svi putnici uglavnom pridržavaju pravila.

(Kurir.rs / N.H. / Foto N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track