POSLE VIŠE OD GODINU I PO DANA U BANJI KOVILJAČI: Nova ulica dobija pružni prelaz
Foto: Kurir/T.Ilić

kraljevska banja

POSLE VIŠE OD GODINU I PO DANA U BANJI KOVILJAČI: Nova ulica dobija pružni prelaz

Srbija -

Meštani Banje Koviljače kao i svi koji posete ’’kraljevsku banju’’ uskoro će moći kraćim putem da dolaze ili odlaze iz ovog poznatog turističkog mesta.

U toku su radovi na pružnom prelazu, u ulici koja centar mesta spaja sa zaobilaznim putem i ukršta se sa prugom Loznica – Mali Zvornik, a čije nepostojanje je i kočilo otvaranje saobraćajnice završene pre više od godinu i po dana.

foto: Kurir/T.Ilić

Ova ulica urađena je krajem novembra 2018. godine, ali umesto da njome idu automobili na njenim krajevima stajale su nasute gomile šljake da spreče njihov prolazak. Ovih dana urađen je deo pružnog prelaza na šinama, a sada su u toku radovi na samoj ulici gde je ostalo da se asfaltira još nekoliko metara kolovoza, trotoara i postavi odgovarajuća oprema za regulisanje rada pružnog prelaza koji će biti automatizovan.

U lokalnoj samoupravi potvrđeno je da bi posao trebalo da bude uskoro završen i put do kraja meseca pušten u upotrebu. Mada se znalo da će ’’presecati’’ prugu uporedo sa radovima na saobraćajnici nije završena i potrebna procedura za postavljanje pružnog prelaza. Prikupljanje saglasnosti i dozvola potrajalo je duže nego što je planirano, ali se bez njih nije moglo raditi. Komentari nekih meštana su da je bilo krajnje vreme da se ova, posle toliko meseci od završetka radova uslovno rečeno ’’nova’’ ulica, osposobi za upotrebu i da će im mnogo značiti pošto znatno skraćuje i izlazak iz mesta i dolazak u njega sa zaobilaznog puta kojim se ide od Loznice ka Malom Zvorniku i Ljuboviji.

Ulica koja ovako dugo čeka vozila dugačka je oko 450 metara, vrednost investicije je 62 miliona dinara, bez PDV, a finansijer je bila država kao i za pružni prelaz.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track