KORONA BILANS U MAČVI: 32 pozitivna za jedan dan u Loznici
Foto: Kurir/T.Ilić

Sve više zaraženih u Loznici

KORONA BILANS U MAČVI: 32 pozitivna za jedan dan u Loznici

Srbija -

LOZNICA - Prvog julskog dana na području Mačvanskog okruga potvrđena su 32 pozitivna uzorka na kovid-19 od čega 18 u Šapcu, 13 u Loznici i jedan u Koceljevi, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Prvi put od početak pandemije u Loznici je broj pozitivnih u jednom danu dvocifren, i sada ih je, od prvog slučaja zabeleženog početkom aprila, registrovano ukupno 88.

Korona se ozbiljno zahuktava u lozničkom kraju gde je za ceo mesec maj bilo dvoje pozitivnih, do početka juna ukupno 39, a sada je samo od 28. juna do danas (2.7) 32 novopozitivnih.

U samoizolaciji se nalazi 114 osoba. Osim sve više osoba sa zaštitnim maskama na ulicama, u gradu nema posebnih znakova da virus ubrzava i da se situacija pogoršava. Ugostiteljski objekti rade normalno, u klubovima gostuju estradne zvezde, puno je gostiju, a neki ljudi ovih dana organizuju svadbe i punoletsva kojih će biti i predstojećeg vikenda.

Prema podacima Zavoda u okrugu je trenutno 315 pozitivnih od toga u Šapcu 196, Loznici 88, Vladimircima 11, Krupnju šest, Koceljevi pet, Malom Zvorniku četiri, Ljuboviji tri i Bogatiću dva. Trenutno je 175 obolelih.

(Kurir.rs/T. Ilić/Foto: T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track