DIREKTOR BOLNICE ĐERLEK SAOPŠTIO TEŠKE VESTI: 5 umrlih u Pazaru, 3 bebe prebačene za Beograd ČEKA NAS 7 DANA TEŠKE BORBE
Foto: Youtube Printscreen

hospitalizovana 363 pacijenta

DIREKTOR BOLNICE ĐERLEK SAOPŠTIO TEŠKE VESTI: 5 umrlih u Pazaru, 3 bebe prebačene za Beograd ČEKA NAS 7 DANA TEŠKE BORBE

Srbija -

NOVI PAZAR - U protekla 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je pet pacijenata od posledica virusa korona, tri ženske i dve muške osobe, koji su svi imali propratne hronične i teške bolesti, izjavio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

On je kazao da je bilo 29 prijema, te da je trenutno hospitalizovano ukupno 363 pacijenta, od kojih su osam na respiratoru, jedan na haj flou, a dvoje na kiseoničkoj potpori. Danas je i u Tutin otišla jedna medicinska ekipa, a u Sjenicu je već juče upućena medicinska pomoć, kako bi se stabilizovala situacija.

- Očekuje nas još sedam dana teške borbe, kazao je Đerlek.

Tri inficirane bebe iz Novog Pazara prebačene na lečenje u Beograd

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je danas da su tri bebe iz tog grada i njihove majke, inficirane korona virusom, odvezene na lečenje u Kliničko bolnički centar "Dragiša Mišović" u Beogradu. Đerlek je demantovao navode pojedinih portala i sa društvenih mreža da su bebe i majke zarazili zdravstveni radnici. "Svi radnici su testirani i niko ko je pozitivan ne radi. Majke i bebe su bile zaražene, zvali smo ministra zdravlja Zlatibora Lončara, obezbedjeno je mesto za njih u KBC 'Dragiša Mišović' i hitno su transportovane", rekao je Djerlek.

Rukovodilac Dečje klinike u KBC "Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je ranije danas da su deca koja su smeštena u toj bolnici dobro. Ona je navela da je klinička slika koju razvijaju deca u ovom naletu infekcije ozbiljnija nego u prethodnom periodu, odnosno sličnija slici odraslih. "Imaju upale pluća, karakterističan nalaz u krvnoj slici, temperaturu i malaksalost. To je češće kod starije dece", rekla je Ostojić.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track