OGLASIO SE DR ĐERLEK: Situacija za nijansu bolja u Novom Pazaru, nastavljamo borbu istom žestinom
Foto: Youtube Printscreen

korona bilans

OGLASIO SE DR ĐERLEK: Situacija za nijansu bolja u Novom Pazaru, nastavljamo borbu istom žestinom

Srbija -

NOVI PAZAR - Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je jutros da je, nakon dramatične noći izmedu četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu nešto bolja.

Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata na mehanickog ventilaciji i tri na neinvazivnoj, rekao je Đerlek, navodeći da su u poslednja 24 sata bila dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš.

"Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti", rekao je Đerlek za RTS. Prema njegovim recima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru. "Prema rečima direktora, tamo se primećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Juče je u sve četiri kovid ambulante pregledano 175 pacijenata. Daleko smo od dobrog stanja, ali svaki milimetar napred znaci", rekao je Đerlek.

Dodaje da je u Tutinu za sada situacija pod kontrolom. "Nije tako crno kao što smo mislili, nemamo pritisak pacijenata odande. Ne daj bože i da se desi nešto, imamo alternativu i kapacitete i da primimo još pacijenata iz Tutina i Sjenice", rekao je Đerlek.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja