Najnovije vesti

OVAJ GRAD JE NOVO ŽARIŠTE KORONA VIRUSA! U jednom danu broj zaraženih veći nego za prethodna 3 meseca
Foto: Kurir/T.Ilić

Posle Beograda, Šabac najkritičniji

OVAJ GRAD JE NOVO ŽARIŠTE KORONA VIRUSA! U jednom danu broj zaraženih veći nego za prethodna 3 meseca

Srbija

Samo u jednom danu broj novozaraženih u Šapcu je bio veći nego ukupan broj u prethodna tri meseca, broj zaraženih je dostigao 656.

- I dalje stojimo na 70 odsto pozitivnosti u odnosu na broj testiranih, nadam se da ćemo dobiti još testova da bismo videli bolju sliku. Još uvek imamo zaostalih laboratorijskih uzoraka i dalje, još 119 za koje ne znamo rezultate. Veterinaraki specijalistički institut u Šapcu takođe radi, pa je rezultat odmah gotov. Ono što je interesantno za zadnje dve nedelje - imamo preko 1.200 kontakata u kućnoj izolaciji, nismo uspeli sve kontakte da pozovemo i stavimo u izolaciju, iako nam pomaže policija - rekla je dr Dragana Radojičić.

Na pitanje kako je u Šapcu došlo do eksplozije korone, da li je zakazao narod ili sistem, rekla je:

- Ipak mislim da je ovo do nas, mi u prvom piku nismo imali veliki broj obolelih i nismo imali teške kliničke slike, dok god ljudi nemaju nekog bliskog obolelog, oni misle da to nije ništa - objasnila je.

Na pitanje da li je ovo maksimum, dr je rekla da nisu pohvatani svi kontakti, ali da se nada da neće biti više novozaraženih na dnevnom nivou od 70 odsto. Jedan deo bolnice u Šapcu je pretvoren u kovid bolnicu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...