ULEPŠAVAJU SE PROMENADA I DEO PARKA U VRNJAČKOJ BANJI: Evo šta će sve biti zamenjeno, a šta posađeno
Foto: Shutterstock

ukupna vrednost ovog projekta iznosi 32 miliona dinara

ULEPŠAVAJU SE PROMENADA I DEO PARKA U VRNJAČKOJ BANJI: Evo šta će sve biti zamenjeno, a šta posađeno

Srbija -

KRALJEV - Opština Vrnjačka Banja, u saradnji sa Ministarstvom privrede, započela je drugu fazu radova na rekonstrukciji Promenade i dela Vrnjačkog parka od Mosta ljubavi do Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“.

Na površini od 2.700 kvadrata predviđena je zamena behaton kocki na pešačkim stazama, uređenje cvetnih i travnatih površina, kao i postavljanje rasvete i mobilijara, a ukupna vrednost ovog projekta iznosi 32 miliona dinara.

- Lokalna samouprava obezbedila je polovinu sredstava, dok je drugu polovinu sredstava, uz pomoć Vlade Republike Srbije, obezbedilo Ministarstvo privrede. Radov treba da budu završeni u naredna dva i po meseca, kažu u vrnjačkoj opštini.

Prema projektu rekonstrukcije, koji je uradila Opštinska stambena agencija, predviđena je izgradnja i dve pasarele i rondela, koje nisu postojale u centralnom vrnjačkom parku, a za cvetne i travnate površine biće ugrađen i sistem za automatsko zalivanje.

Demontirana je i stara šahovska tabla u parku, koja će biti zamenjena novom, atraktivnijom, a uz nju biće postavljeno i nekoliko šahovskih stolova.

(Kurir.rs J. S./Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track