Guča pojačava kontrolu saobraćajne policije

Guča pojačava kontrolu saobraćajne policije

Srbija -
Na pravcima Beograd-Čačak, Užice-Čačak, Kraljevo-Čačak i Užice-Čačak, saobraćajna policija će vršiti kontrolu brzine i nepropisnog preticanja

BEOGRAD - Saobraćajna policija priprema posebne mere kontrole zbog početka Sabora u Guči, kada se očekuju veće gužve na putevima zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Rebić je istakao da će se ove godine kontrola vršiti u tri takozvana putna prstena, pre svega na magistralnim putnim pravcima, i prilaznim putevima ka Guči.

Na pravcima Beograd-Čačak, Užice-Čačak, Kraljevo-Čačak i Užice-Čačak, saobraćajna policija će vršiti kontrolu brzine i nepropisnog preticanja. Na tim deonicama će se svakog dana vršiti kontrola iz vazduha, uz pomoć helikoptera, kao i na zemlji sa vozilima presretačima.

Na prilaznim putevima Čačak-Guča i Ivanjica-Guča, kontrola će biti usmerena na proveru opštih uslova, da li vozila imaju pravo da učesvtuju u saobraćaju, dok će na samom lokalitetu, na tri punkta biti omogućena masovna kontrola svih vozača, pre svega na alko test, kazao je Rebić.

On je naveo da ke saobraćajna policija inače pojačala kontrole, pre svega na magistralnim putnim pravcima, zbog gužvi koje su prouzokavane letnjom turističkom sezonom sezonom. Prema njegovim rečima, preduzimaju se opsežne mere, pre svega na kontroli nesavesnih vozača koji ne poštuju ograničenje brzine i nepropisno pretiču, ili voze pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija zaustavlja noću vozače teretnih vozila, koja se sporije kreću, da bi omogućila vozačima putničkih automobila, da ih obiđu i da se saobraćaj odvija povoljnije za većinu vozača. Rebić savetuje vozačima da ne putuju noću, upozoravajući da je pogrešna je odluka pojedinih vozača da putuju noću, smatrajući da će biti manja gužva.To je opasno jer se vozač najcecšće ne može dovoljno odmoriti u toku dana za vožnju u noćnim uslovima, kad se slabije vidi i svi uslovi su teži, dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track