LEPA VEST IZ VRANJA: Završeno 186 stanova za bezbednjake, uskoro još 289
Foto: T.S.

u okviru 1a faze

LEPA VEST IZ VRANJA: Završeno 186 stanova za bezbednjake, uskoro još 289

Srbija -

BEOGRAD - Tokom juna u Vranju je završena izgradnja 186 stanova u četiri objekta, u okviru 1a faze gradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti i do sada je useljeno 136 stanova.

Ovih dana očekuje se početak izgradnje 289 stanova u fazi 1b, istaknuto je danas na sednici Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za bezbednjake, kojem je predsedavala premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je najavila i skoru posetu Vranju kako bi obišla useljene porodice i lično se upoznala sa dinamikom radova koji su u toku, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

Radovi u okviru faze 1b već su počeli u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu.

Javni poziv za prodaju stanova u okviru ove faze biće objavljen 1. septembra, dok će elektronska prijava početi od 1. oktobra, kada će se zainteresovani prijavljivati za kupovinu stanova u Beogradu, a potom i u ostalim gradovima.

U okviru kompletne prve faze (1a i 1b) biće izgrađeno blizu 7.900 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju i Sremskoj Mitrovici.

Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti iniciran je krajem 2017. kad je održana konstitutivna sednica Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanove za pripadnike snaga bezbednosti, na osnovu kojeg se projekat realizuje, usvojen je u maju 2018. godine.

Pored rešavanja stambenog pitanja velikog broja pripadnika snaga bezbednosti, očekivani efekat programa je i dalji rast građevinarstva i rast BDP-a, kao i angažovanje domaće građevinske operative i korišćenje domaćeg građevinskog materijala.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track