JEDNA KUĆA, TRI ĐAKA PRVAKA: Gradonačelnik Loznice posetio Frajtoviće u Lipničkom Šoru
Foto: Gradska Uprava Loznica

uručio im novčanu pomoć i školski pribor

JEDNA KUĆA, TRI ĐAKA PRVAKA: Gradonačelnik Loznice posetio Frajtoviće u Lipničkom Šoru

Srbija -

Porodicu Frajtović sa četvoro dece u Lipničkom Šoru posetio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa saradnicima i povodom početka nove školske godine uručio im novčanu pomoć od oko 50.000 dinara i školski pribor, saopšteno je iz gradske uprave.

Frajtovići imaju trojke, dečaka i dve devojčice, i iz ove porodice su u prvi razred osnovne škole pošla tri đaka prvaka, a prvak je i njihova starija sestra koja je ove godine upisala srednju školu. Petrović je, podsećajući na značaj porodice i aktivnu populacionu politiku, koja se već godinama sprovodi u lozničkom kraju, istakao da su deca i mladi budućnost našeg grada i cele Srbije i da je zato ‘’jedan od prioriteta grada Loznice podsticanje nataliteta, obrazovanje i zapošljavanje mladih što je omogućeno kroz različite vidove podrške grada mladima i porodici kao i kroz brojne investicije i otvaranje velikog broja novih radnih mesta’’.

foto: Gradska Uprava Loznica

Polazak u školu odvija se u posebnim uslovima zbog trenutne epidemiološke situacije, a Petrović je školarcima poželeo da budu zdravi, da im školski dani budu ispunjeni učenjem, igrom i druženjem i da sa lakoćom stiču nova znanja, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Kurir.rs/T.Ilić/FOTO: Gradska Uprava Loznica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track