NIKAKO DA PROMENIMO LOŠE NAVIKE: Kabasti otpad pored kontejnera svakodnevna slika Grada Niša (VIDEO)

Srbija -

Česte su slike otpada pored kontejnera. Ali ne samo takozvanog sitnog otpada, već naši sugrađani često, ne birajući mesto, izbacuju šut, stare stvari, polomljene stolice, krevete, i druge delove nameštaja. Eko lovac JKP „Mediana“ nedavno je zatekao sličan prizor.

„Šut i kabasti otpad nisu za kontejnere niti mogu da se ostavljaju pored kontejnera, a to je i kažnjivo. Sa druge strane potpuno je besplatna usluga odvoženja kabastog otpada, tako da bi građani zaista trebalo da se odviknu te ružne navike. Bacajući otpad na takav način ruže grad, zagađuju okolinu i ugrožavaju i svoje i zdravlje drgih ljudi“, poručuju iz JKP Mediana i još jednom apeluju na svest građana.

Radnici „Mediane“ svakog dana iznova zatiču krupni otpad i građevinski šut u kontejnerima, kao i pored njih, što predstavlja veliki problem u njihovom radu. Osim što se na ovaj način stvaraju mini deponije u gradu, takvo ponašanje često dovodi do velike materijalne štete. Direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović ponovo je objasnio koji se otpad gde baca.

„Otpad iz domaćinstava se ubacuje u kontejnere koje svi vidimo na ulicama grada Niša i u podzemne kontejnere. Oni služe isključivo za kućni mali otpad. Kabasti otpad JKP „Mediana“ odvozi besplatno. Tu mogućnost građani će moći da iskoriste sve do 15. novembra. Ukoliko imate šut onda možete da naručite naš otvoreni kontejner. Kada je ambalažni otpad u pitanju, vlasnici lokala mogu da potpišu ugovor sa nama i mi ga odvozimo dinamikom kojom se dogovorimo. Mi te usluge radimo potpuno besplatno“, istakao je Pavlović.

Građani mogu da zakažu termin odvoženja ovo otpada na telefone 018/ 25 01 25 i 0800/ 018 002 (besplatan poziv sa fiksne mreže).

Foto: JKP Medijana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track