MAČVANSKI OKRUG: Bez novozaraženih koronom drugi put u poslednjih osam dana
Foto: Kurir/T.Ilić

Zavod za javno zdravlje u Šapcu

MAČVANSKI OKRUG: Bez novozaraženih koronom drugi put u poslednjih osam dana

Srbija -

Drugi put u poslednjih osam dana nije bilo pozitivnih uzoraka na kovid-19 u Mačvanskom okrugu, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Ukupno je od početka pandemije u okrugu zabeleženo 3.218 pozitivnih dok je trenutno 42 obolelih. Od početka septembra u Loznici je zabeleženo pet novih slučajeva, a dobro se drže opštine Koceljeva, Vladimirci i Mali Zvornik u kojima ovoga meseca nije bilo novopozitivnih i one su ostale na brojkama od 101, 73 i 72 pozitivna od početka borbe sa koronom.

Manji je pritisak i na Trijažni centar lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ gde su u poslednja 24 sata pregledana 24 pacijenta, a u ambulanti Infektivnog odeljenja njih šest, od toga dva prvi put. Nije bilo upućivanja u druge zdravstvene ustanove van Loznice i trenutno je hospitalizovano šest kovid pacijenata.

Uprkos povoljnijoj situaciji iz lozničkih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da se i dalje pridržavaju mera, pre svega izbegavaju okupljanja, poštuju fizičku distancu i obavezno nose zaštitne maske uz mere lične higijene i dezinfekcije.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track