BENJAMIN (14) IZ BAČKE TOPOLE 3 GODINE JE ODVAJAO OD DŽEPARCA: Nije hteo ni igrice, ni skupe telefone već samo magarca Šucu (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook

sad su najbolji drugari

BENJAMIN (14) IZ BAČKE TOPOLE 3 GODINE JE ODVAJAO OD DŽEPARCA: Nije hteo ni igrice, ni skupe telefone već samo magarca Šucu (FOTO)

Srbija -

Prema Benjaminu, izraz glup si k’o magarac koriste samo oni koji nikada nisu ni prišli ovoj životinji

BANATSKA TOPOLA - Četrnaestogodišnjak Benjamin iz Banatske Topole kod Kikinde, ostvario je neobičnu želju i kupio od svog džeparca, ni manje, ni više, nego magarca kojem je nadenuo ime Šuca.

Magarac Šuca postao je prava zvezda nakon što ga je dečak Benjamin kupio u susednom Vincaidu za 20.000 dinara i doveo ga na porodičnu farmu. Brižljivo je štedeo tri godine od džeparca da bi trogodišnji Šuca danas trčkarao po selu i bio prava atrakciju među decom, objavile su Novosti.

foto: Facebook Printscreen

- Šuca je veoma miran magarac. Jede zob, kukuruz i seno, a poslastica mu je hleb i šećer. Sluša me i ne grize. Sme da izađe kad poželi, da trči, dobije i omiljeni „slatkiš“. Deca ga obožavaju...

Isprva su se dečakovi roditelji protivili sinovljevoj neobičnoj želji za današnje vreme, kada je uobičajeno da se traže novi tableti ili najmoderniji mobilni telefoni, ali je Benjaminova iskrena ljubav prema životinjama ipak nadjačala tu zabranu. Krišom je kupio svog ljubimca i stavio roditelje pred svršen čin.

foto: Facebook Printscreen

- Doveo sam ga do kapije, ali sam prethodno morao da obećam da ću popraviti uspeh u školi i tada je magare ušetalo u naše dvorište. Sada su ga svi prihvatili i zavoleli - kaže Šucin ponosni vlasnik.

foto: Facebook Printscreen

On demantuje uverenje koje postoji u našem narodu da su magarci glupe životinje. Prema Benjaminu, izraz „glup/a si k’o magarac“ koriste samo oni koji nikada nisu ni prišli ovoj životinji. - Šuca je veoma inteligentan i pametan magarac, izuzetno je radoznao. Magarci nisu glupi. To je pogrešna tvrdnja. Čak su pametniji od nekih drugih životinja.

(Kurir.rs/ Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track