DEČIJA NEDELJA U KRUŠEVCU: Cilj kulturne manifestacije afirmacija i potreba dece
Foto: Kurir/Ž.M.

program se organizuje u celom svetu

DEČIJA NEDELJA U KRUŠEVCU: Cilj kulturne manifestacije afirmacija i potreba dece

Srbija -

Kulturni centar Kruševac je, pod sloganom "Podeljena sreća dva puta je veća", i ove godine obeležava tradicionalnu manifestaciju “Dečja nedelja".

Ovaj program se organizuje u celom svetu sa ciljem afirmacije prava i potreba dece.

Radionica grnčarstva koju vodi Luna Živadinović, članica udruženja Etno Rasina iz Kruševca započela je ovogodišnja manifestacija za decu širom sveta “Dečija nedelja”.

U Radionicu su učestvovali učenici područnog odeljenja u Lazarevcu, OŠ "Brana Pavlović“ iz Konjuha, a danas učenici područnog odeljenja u Donjem Stepošu OŠ "Despot Stefan“ iz Gornjeg Stepoša.

foto: Kurir/Ž.M.

U organizaciji Pravoslavne eparhije kruševačke, KCK i Društva prijatelje dece, danas je organizovan Poetsko muzički program povodom 50 godina postojanja I uspešnog rada Radio Kruševca “U radiju žive mali ljudi”, članovi Dramskog studija ”Bata Miladinović” sa gostima uživo su izveli program .

Za sredu je planirana pozorišna predstava “Kulturociklin dva metra “u kreaciji dramske sekcije neformalne grupe građana "Kulturociklin“ i Kulturnog centra Kruševac, koja je rađena prema tekstu Sandre Maksimović“ i članova ovog udruženja

U okviru poetskog programa “Pesnički fijaker” u petak sa decom će se družiti pesnici Milutin Đuričković, Ljiljana Krstić i Momir Dragićević, a za subotu je predviđeno Revijalno veče Trećeg festivala muzike za decu Rasinkog okruga.

foto: Kurir/Ž.M.

Dečja nedelja je tradicionalna manifestacija, koja se organizuje u oktobru u celom svetu, koja ima zadatak da naglasi odgovornost porodice, škole, države i svih drugih institucija i organizacija zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava.

(Kurir / Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track