SVETU PETKU PROSLAVILO 700 MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA: Danas je i njihova slava
Foto: T.S.

Čestitke direktorke i glavne sestre ZC Vranje povodom Svete Petke

SVETU PETKU PROSLAVILO 700 MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA: Danas je i njihova slava

Srbija -

VRANJE - Povodom sestrinske slave medicinskih sestara i tehničara, Svete Petke v.d. direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić uputila je čestitku svim sestrama i tehničarima zaposlenim u Zdravstvenom centru Vranje i u celoj zemlji. "Poštovane medicinske sestre i tehničari, dragi saradnici bila je ovo jako teška, naporna i godina specifičnih okolnosti koja se još uvek nije završila kao ni naša neprestana borba sa nevidljivim neprijateljem virusom korone ...

Danas kada obeležavate vašu esnafsku slavu, Prepodobnu mati Paraskevu, u narodu poznatu i kao zaštitnicu žena, siromašnih i bolesnih, Svetu Petku zajedno sa čestitkama želim da vam iskažem veliko poštovanje.

foto: T.S.

U Zdravstvenom centru Vranje ima skoro 700 medicinskih sestara i tehničara, prava ste jedna mala armija zdravstvenih radnika i hvala vam svima na nesebičnosti, požrtvovanju, humanosti, saradnji. Ja vrlo često kažem da bez dobre sestre nema dobrog lekara, ponovljam to opet i dodajem da se to sada u vreme bespoštedne borbe sa Kovidom 19 pokazalo u najboljem mogućem svetlu a u korist naših građana i pacijenata.

Pravoslavlje i duhovnost koju ono donosi Srbima je naša dodatna snaga. Kult Svete Petke poštuju i nehrišćanski narodi i veliko je verovanje u nju širom sveta i iz tog razloga je i esnafska slava medicinskih sestara i tehničara, zato što je Sveta Petka pomagala bolesne i hranila gladne.

Zato, poštovane medicinske sestre i tehničari želim vam srećnu slavu u ovim specifičnim oklonostima i na način koji podrazumeva poštovanje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera protiv širenja zaraze.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track