104 NOVOZARAŽENA U MAČVANSKOM OKRUGU: Više od pola je iz Šapca, a ova 2 grada i dalje odolevaju virusu
Foto: Kurir/T.Ilić

U okrugu skoro 500 obolelih

104 NOVOZARAŽENA U MAČVANSKOM OKRUGU: Više od pola je iz Šapca, a ova 2 grada i dalje odolevaju virusu

Srbija -

Korona se ne zaustavlja u Mačvanskom okrugu gde su tokom jučerašnjeg dana potvrđena 104 pozitivna uzorka na kovid-19, saopšteno je danas iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje.

Više od polovine je u Šapcu gde ih je 57, sledi Loznica sa 28, Ljubovija 13, dok po dva imaju Bogatić, Vladimirci i Krupanj koji je više od mesec i po dana odolevao virusu.

U okrugu je trenutno skoro 500 obolelih, tačno 497, što je 93 više nego juče. Najviše obolelih ima Šabac – 246, Loznica 154, Bogatić ih ima 34, Ljubovija 24, Mali Zvornik 18, Koceljeva deset, Vladimirci devet i dva Krupanj. U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u minula 24 sata pregledano je 118 pacijenta, a u ambulanti Infektivnog odeljenja 31, od toga njih 21 prvi put. Urađen je 61 rendgenski snimak pluća i otkriveno petnaest novih pneumonija. Sve punije je kovid odeljenje lozničke Opšte bolnice gde se nalaze 32 pacijenta, četiri više nego u ponedeljak.

Iz bolnice ponovo apeluju na građane da nose zaštitnu masku, drže fizičku distancu, češće dezinfikiju ruke i izbegavaju okupljanja i zadržavanja u zatvorenim, neproluftiranim prostorima. Podsećaju da je nošenje maski obavezno prilikom dolaska u bolnicu.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track