Zlatibor nikad puniji

Letnja sezona

Zlatibor nikad puniji

Srbija -
Smeštaj na bazi polupansiona u zlatiborskim hotelima košta dnevno od 2.000 do 12.000 dinara u zavisnosti od kategorije, dok je noćenje u privatnom smeštaju od 500 do 1.000 dinara, rekao direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović

ZLATIBOR - Na Zlatiboru trenutno boravi više od 15.000 gostiju i traži se krevet više, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović.

Đurović je kazao kako odavno na Zlatiboru nije zabeležena veća popunjenost kapaciteta, pa je u hotelima gotovo nemoguće naći slobodnu sobu, a slična situacija je i u privatnom smeštaju.

Razlog velike posećenosti Đurović tumači i cenama koje su ovog leta na Zlatiboru na prošlogodišnjem nivou, ali i višegodišnjim ulaganjem u infrastukturu.

"Smeštaj na bazi polupansiona u zlatiborskim hotelima košta dnevno od 2.000 do 12.000 dinara u zavisnosti od kategorije, dok je noćenje u privatnom smeštaju od 500 do 1.000 dinara, a najam kuće ili apartmana od 1.500 do 8.000 dinara", kazao je Đurović.

Đurović je istakao kako ovog leta na Zlatiboru boravi i više stranih gostiju nego ranije.

"Imamo veliki broj sportskih ekipa na pripremama iz Ukrajine, Belorusije, sa Kipra, bivših jugoslovenskih republika. Ima i onih koji su u tranzitu, poput Rumuna, Bugara i Rusa", kazao je Đurović.Zlatibor turistima i ovog leta pruža niz zabavnih i sportskih sadržaja.

Ulaznica na bazen je 400 dinara za odrasle i 200 za decu, dok je na kupalištima u okolini Zlatibora ulaz od 100 do 250 dinara.

Ovog leta, po ugledu na svetske ski centre i "Tornik" je otvoren za posetioce sa novim sadržajima.Pored panoramskog razgledanja žičerom i tjubinga, na "Torniku" je uređeno 20 kilometara staza namenjenih za planinski biciklizam.

Gosti Zlatibora imaju priliku u večernjim satima da na Kraljevom trgu prisustvuju koncertima i kulturnim manifestacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track