KOLO SRPSKIH SESTARA IZ VRANJA: Članice poklon-vaučerima darivale talentovanu, vrednu i skromnu decu
Foto: Kurir/ T.S.

Žene koje su zadužile Vranje obradovale 20 mališana

KOLO SRPSKIH SESTARA IZ VRANJA: Članice poklon-vaučerima darivale talentovanu, vrednu i skromnu decu

Srbija -

Poklon vaučere u vrednosti od 4.950 dinara, dobilo je 20 mališana. Najveći broj dece pohađa osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Vranju. Zbog epidemioloških prilika, uručenje poklona upriličeno je ispred škole „Dositej Obradović“.

"Vreme je darivanja, izraz pažnje iz iskrene želje da obradujemo nekoga, najčešće one koje volimo ili kome se zbog nečega zahvaljujemo. Ovog 24. decembra 2020. na pola puta između dva velika pravoslavna praznika Detinaca i Materica, uz pomoć našeg Grada Vranja, obradovaćemo 20 mališana. Spremile smo im poklon vaučere u vrednosti od 4.950 dinara. Najveći broj dece kojima smo namenile vaučere pohađa osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Vranju", kaže dr Gordana Đorđević, predsednica Kola srpskih sestara u Vranju.

Vranje
foto: Kurir/ T.S.

Ovo je završnica realizacije projekta Kola srpskih sestara iz Vranja koji se zove „Život nam vraća ono što drugima dajemo“.

"Zahvaljujući finansijskoj podršci Grada Vranja možemo da podelimo ove vaučere dečici koja su sad ovde. Mi smo sa ovim projektom želele da podstaknemo rad da nagradimo marljivost, vrednost talenat i da ostalu decu podstaknemo da možda sledeće godine oni budu deca koja će dobiti ove vaučere", istakla je dr Đorđević.

Ona je podsetila da Kolo srpskih sestara u Vranju od obnove svog rada na ovim prostorima1992 godine pomaže konstanto decu i porodice.

Vranje
foto: Kurir/ T.S.

"Kolo srpskih sestara – Vranje već dugo nije bilo u prilici da nekoga dariva. Usled finansijskih poteškoća, najčešće smo se bavile kulturno-prosvetnim radom i ličnim dobročinstvom. Kolo srpskih sestara neguje materinsku ljubav prema svoj deci, a ovim klincima i klincezama želimo da se zahvalimo što su vredni, talentovani i skromni. Izabrali su ih njihovi učitelji i na tome im se zahvaljujemo ", ističe dr Gordana Đorđević, predsednica Kola srpskih sestara u Vranju.

Kolo srpskih sestara – Vranje za projekat „Život nam vraća ono što drugima dajemo“ dobilo je na Konkursu za finansiranje programa u oblasti društvenog i humanitarnog rada za 2020. sredstva iz budžeta Grada u iznosu od 100.000 dinara.

1 / 11 Foto: Kurir/ T.S.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja