NOVO U KRALJEVU: Taksisti od 10. januara u obavezi da imaju položen ispit o poznavanju grada
Foto: J. S./Ilustracija

naknada 5.000 dinara

NOVO U KRALJEVU: Taksisti od 10. januara u obavezi da imaju položen ispit o poznavanju grada

Srbija -

KRALJEVO - Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno - komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva obavestilo je privredne subjekte sa teritorije grada Kraljeva koji obavljaju taksi prevoz putnika, da 10. januara 2021. godine počinje primena odredaba Odluke o taksi prevozu putnika, koja je doneta 5. oktobra 2020. godine.

Pored uslova predviđenih zakonom, za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza putnika, neophodan je uslov da se za vozača dostavi dokaz o položenom ispitu o poznavanju propisa kojim se utvrđuje taksi prevoz putnika i poznavanje grada.

- Pozivaju se svi privredni subjekti koji su registrovani za obavljanje taksi prevoza putnika na teritoriji grada Kraljeva, da blagovremeno podnesu zahtev za polaganje ispita o poznavanju propisa kojima se uređuje taksi prevoz putnika i poznavanje Grada Kraljeva. Zahtev se podnosi Komisiji za polaganje ispita o poznavanju propisa i poznavanju grada, preko Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno - komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva, kaže se u saopštenju Gradske uprave Kraljevo.

U saopštenju se ističe da se Zahtev predaje preko prijemne kancelarije Gradske uprave grada Kraljeva (šalter 1), a može se predati i poštom na adresu: Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno - komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva, Trg Jovana Sarića broj 1, 36000 Kraljevo, sa naznakom „Za komisiju za polaganje ispita o poznavanju propisa i poznavanju Grada Kraljeva“.

Odlukom lokalne samouprave u Kraljevu, inače, propisano je da novčana naknada za polaganje ispita o poznavanju grada za vozače taksi vozila iznosi pet hiljada dinara.

Kurir.rs/Foto: J. S./ Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track