Četiri naselja u Kuršumliji bez vode

Četiri naselja u Kuršumliji bez vode

Srbija -
Opština uputila apel Vladi Srbije da hitno pomogne u nabavci cisterni sa pijaćom vodom, jer JKP "Toplica" nema ni jednu cisternu

KURŠUMLIJA - Četiri naselja u Kuršumliji ostala su bez pijaće vode, a opština je uputila apel Vladi Srbije da hitno pomogne u nabavci cisterni sa pijaćom vodom, saopštio je danas predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Posle velikih vrućina i suša na teritoriji opštine Kuršumlija, jedna od većih reka, Kosanica potpuno je presušila, dok se vodotok reke Toplice, odakle se grad snabdeva pijaćom vodom, prepolovio.

Vidić je rekao da su bez pijaće vode ostala četiri naselja koja su na uzvišenjima i koja zbog slabog pritiska nemaju vodu.

"Javno komunalno preduzeće nema cisterne za dostavljanje pijaće vode. Tim naseljima je potrebno hitno dostavljati vodu za piće u cisternama. Zato apelujemo na Vladu Srbije da nam pomogne da kupimo dve cisterne, jer novca u opštinskom budžetu nema dovoljno", kazao je Vidić.

On ističe da strahuje da će i reka Toplica uskoro presušiti. Javno komunalno preduzeće "Toplica" pooštrilo je kontrolu potrošnje vode u gradu.

To preduzeće je zabranilo građanima da vodu koriste za zalivanje zelenih površina u dvorištima i bašta u naseljima.Istovremeno, opštinska komisija je izvršila procenu ukupne štete na poljoprivredi, koju je izazvala suša, i ona iznosi oko 2,5 miliona evra.

Vidić kaže da je upućen zahtev Vladi Srbije da pomogne opštini Kuršumlija, jer je pretrpela ogromnu štetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja