I DALJE VIŠE PRIJEMA NEGO OTPUSTA: U lozničkoj Opštoj bolnici preminuo jedan pacijent
Foto: T.Ilić

I DALJE VIŠE PRIJEMA NEGO OTPUSTA: U lozničkoj Opštoj bolnici preminuo jedan pacijent

Srbija -

LOZNICA – Posle nekoliko dana bez smrtnih slučajeva u lozničkoj Opštoj bolnici juče je preminuo jedan kovid pozitivan pacijent, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove u kojoj su do sada ukupno 74 osobe podlegle posledicama zaražavanja kovidom-19.

U Trijažnom centru je u utorak pregledano 198 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se njih 50 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Iz trijažne ambulante 34 pacijenta su upućena infektologu na dodatni pregled, a na 184 radiografije pluća dijagnostikovano je 26 novih pneumonija. Trenutno su na bolničkom lečenju Opštoj bolnici 122 kovid pacijenta, četiri manje nego prethodnog dana, a na respiratoru ih je sedam.

U bolnici i dalje imaju više prijema nego otpusta, ali još uvek uspevaju da ne koriste sve raspoložive smeštajne kapacitete.

U zgradi Psihijatrije je osamnaest kreveta u rezervi i ovde se nadaju da neće doći u situaciju da moraju smeštati pacijente i u taj prostor. Bolnica je od Zavoda za javno zdravlje dobila instrukcije da dostavi spiskovi zdravstvenih radnika koji žele da budu vakscinisani i na tome se radi.

Poslednjeg utorka ove godine u Mačvanskom okrugu potvrđen je 161 pozitivan uzorak na kovid-19. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje nijedna od osam lokalnih samouprava posle desetak dana ponovo nema više od 80 pozitivnih. Šabac prednjači sa 73, sledi Bogatić (24), Loznica (20), Koceljeva (18), Ljubovija (14), po pet imaju Krupanj i Mali Zvornik, a dva Vladimirci. Broj obolelih je 2.503, 91 manje nego prethodnog dana. Šabac ih ima manje od 1.200, trenutno 1.166, Loznica 442, Bogatić 332, Koceljeva 163, Ljubovija 150, Krupanj 97, Vladimirci 94, a 59 Mali Zvornik.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track