Bakić: Republika Srpska obezbedila je ne samo opstanak, nego i napredak svog naroda i ti već 29 godina
Foto: Kurir

Gradonačelnik Subotice čestitao Dan Republike Srpske

Bakić: Republika Srpska obezbedila je ne samo opstanak, nego i napredak svog naroda i ti već 29 godina

Srbija -

U ime Grada Subotice i svoje lično čestitam 9. januar – Dan Republike Srpske, njenom rukovodstvu i svim njenim građanima, naveo je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

- Na praznik Svetog Arhiđakona Stefana, Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini donela je 1992. godine odluku da osnuje republiku, koja će biti garant opstanka srpskog naroda na tom prostoru.

Uz ogromne žrtve ona se izborila da živi u miru i traje, evo već 29 godina. Republika Srpska obezbedila je ne samo opstanak, nego i napredak svog naroda, u okviru dejtonske Bosne i Hercegovine. Mnogi Subotičani dali su svoj doprinos, kako u borbi za njenu odbranu, tako i u humanitarnoj podršci njenom narodu tokom devedesetih godina. Subotica je postala i novi dom za hiljade naših sunarodnika koji su bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta na tom prostoru. Oni danas, kao građani Srbije, vole, pomažu i kroz lični trud i rad zavičajnih udruženja aktivno doprinose jačanju veza našeg grada sa Republikom Srpskom.

Mogućnosti za dalje unapređenje saradnje Grada Subotice sa gradovima i oštinama u Republici Srpskoj su velike i lokalna samouprava će na tome posvećeno raditi. Naš grad će uvek biti aktivan činilac politike mira, stabilnosti i snažne podrške srpskom narodu, koju vode predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije.

Živela Srpska!

Živela Srbija!

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track