U LOZNICI VAKCINACIJA NA 5 MESTA: Cepivo primio i Arsenije od 97 godina (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

NASTAVLJA SE IMUNIZACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA

U LOZNICI VAKCINACIJA NA 5 MESTA: Cepivo primio i Arsenije od 97 godina (FOTO)

Srbija -

Osim davanja vakcina u Preventivnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u Loznici će vakcinisanje biti moguće na punktovima na Gradilištu u takozvanoj ‘’Viskozinoj“ ambulanti, Banji Koviljači, Dragincu, Lešnici, a ukoliko bude potrebe biće otvoren i punkt u Vukovom domu kulture.

Valentina Petrović Najdenov, portparolka Doma zdravlja, potvrdila je da je danas kineskom vakcinom nastavljeno vakcinisanje zdravstvenih radnika te ustanove i lozničke Opšte bolnice. Za lozničke zdravstvene radnike vakcinisanje je počelo još 8. januara u Preventivnom centru kada je Fajzerovu vakcinu protiv kovida-19, primilo 75 zaposlenih.

vakcinacija, Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Sa današnjim vakcinisanjem više od 180 lozničkih medicinara primilo je vakcinu. Građani, koji su se preko e-Uprave do sada izjasnili da žele da budu vakcinisani biće blagovremeno narednih dana obaveštavani o danu, vremenu i mestu gde treba da dođu i prime vakcinu. U Domu zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u subotu je vakcinisano prvih šest građana starijih od 75 koji su se prijavili preko portala eUprave. Najstariji je bio devedesetsedmogodišnji Arsenije Radivojević iz Banje Koviljače, a sutra treba da bude vakcinisano još njih dve stotine.

vakcinacija, Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Inače, šabački Zavod za javno zdravlje danas je saopštio da je u toku raspodela 3.600 vakcina proizvođača ‘’Sinofarm’’ koje su stigle u ranim jutarnjim satima. Prema planu raspodele ustanovama primarne zdravstvene zaštite Šabac dobija 1860 doza, Loznica 990, Bogatić 180, Ljubovija 150, Mali Zvornik 120, Krupanj 120, Koceljeva i Vladimirci po 90. Oni su pozvali građane da se odazovu pozivu za masovnu vakcinacijui i jave se preko portala e-Uprave.

Kurir.rs/ T.Ilić Foto: Kurir/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track