PRESTAJE SA RADOM: Zatvoreno privremeno prihvatilište za beskućnike u Subotici (FOTO)
Foto: N.H.

ispunjeni uslovi

PRESTAJE SA RADOM: Zatvoreno privremeno prihvatilište za beskućnike u Subotici (FOTO)

Srbija -

Privremeno prihvatilište za beskućnike u Subotici u Gajevoj 50 koje je obezbedilo uslove za 18 osoba koje nemaju krov nad glavom zatvoreno je danas u 14 časova.

Centar za socijalni rad Grada Subotice obavestio je lokalnu samoupravu da su se stekli svi uslovi da Privremeno prihvatilište prestane sa radom, a u njemu je od 11. januara, kad je otvoreno, boravilo šest osoba.

- Prihvatilište ostaje u potpunosti opremljeno u narednom zimskom periodu i ako stručne službe Centra za socijalni rad procene biće ponovo otvoreno i u funkciji. Od otvaranja Privremenog prihvatilišta uslugu urgentnog privremenog smeštaja koristilo je šest lica sa teritorije grada Subotice. Postavljeno je bilo 18 kreveta sa posteljinom, što je više nego lane, jer se računalo na stanje pandemije i da će povećati broj korisnika - rekao je danas član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i zdravstvo Ilija Đukanović.

Korisnici su imali obezbeđene sve potrebne uslove.

- Imali su tri obroka dnevno. Dobili su i polovnu garderobu iz Crvenog krsta i sredstva za higijenu. Imali su obezbeđene uslove da poštuju mere propisa kao i sami organizatori iz Crvenog krsta i "Karitasa" - podvlači stručni saradnik Crvenog krsta Subotica Miodrag Varo.

Subotica, prihvatiliste za beskucnike
foto: N.H.

Naglasio je i da su bili pripremljeni uslovi za zdravstvene preglede.

Ukoliko se ponovo ukaže potreba prihvatilište će ponovo biti otvoreno, a Gradska uprava je za njegovo funkcionisanje namenila 500.000 dinara za ovu godinu.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track