SAVINDAN U VRANJU: Gradonačelnik uručio specijalna priznanja Sveti Sava nastavniku Miomiru, vrtiću, osnovnoj školi i i gimnaziji
Foto: Kurir/ T.S.

SAVINDAN U VRANJU: Gradonačelnik uručio specijalna priznanja Sveti Sava nastavniku Miomiru, vrtiću, osnovnoj školi i i gimnaziji

Srbija -

VRANJE - Povodom Savindana, školske slave, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uputio je čestitku svim učenicima i prosvetnim radnicima. „Pandemija koronavirusa uticala je na sve oblasti društva, među kojima je, nažalost, i obrazovanje.

U novonastaloj situaciji, đaci, učitelji, nastavnici, profesori, učili su i stvarali u uslovima koji su zahtevali maksimum napora. Zato čestitam svima na istrajnosti i požrtvovanju. Rukovodstvo Grada će nastaviti sa podrškom školama i učenicima jer nema većeg prioriteta za jednu lokalnu zajednicu od onoga što je temelj svakog društva, a to je znanje. Sećajući se osnovnih načela velikog srpskog prosvetitelja, Svetog Save, želim da vam poručim da obrazovanje zaista jeste najmoćnije oružje kojim zajedno možemo da promenimo svet“, ističe se u čestitki gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića.

Milenković je uručio je specijalna priznanja ,,Sveti Sava”, ovogodišnjim dobitnicima za sveukupan rad i dostignuća u oblasti obrazovanja, čime je završena ovogodišnja kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija "Svetosavska nedelja”.

Ovogodišnji laureati su Predškolska ustanova ,,Naše dete”, OŠ ,,Vuk Karadžić”, Gimnazija ,,Bora Stanković” i Miomir Dejanović, nastavnik razredne nastave OŠ ,,Svetozar Marković”.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je da je ovogodišnja Svetosavska nedelja održana u izmenjenim okolnostima zbog pandemije izazvane koronavirusom, ali je održan kontinuitet i nastavljena tradicija održavanja manifestacije u slavu Svetog Save.

U okviru “Svetosavske nedelje”, u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju sveštenstvo Eparhije vranjske služilo je svetu liturgiju, kojoj je prisustvovao gradonačelnik sa saradnicima. U prisustvu vernika, prosvetnih radnika i đaka, obavljeno je rezanje slavskog kolača.

"Svetosavska nedelja" završena je dodelom nagrada. Kum ovogodišnje manifestacije je Javna ustanova Pozorište “Bora Stanković”.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track