UNAPREDITI BORBU PROTIV KRIMINALA: Vulin i ambasadorka Makleod o saradnji policija dve zemlje (FOTO)
Foto: MUP Srbije

mup

UNAPREDITI BORBU PROTIV KRIMINALA: Vulin i ambasadorka Makleod o saradnji policija dve zemlje (FOTO)

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Makleod o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je istakao značaj unapređenja saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, finansijskog i privrednog kriminala i visokotehnološkog kriminala.

Zajedničke obuke i razmena znanja i iskustava profesionalaca dve zemlje, kako je Vulin naveo, od izuzetnog su značaja, kako bismo bili još spremniji da efikasno odgovorimo na sve bezbednosne izazove.

Ministar Vulin i ambasadorka Makleod istakli su da će u narednom periodu značajno biti unapređena saradnja u borbi protiv terorizma koji je zajednički neprijatelj i globalna pretnja.

1 / 4 Foto: MUP Srbije

Razmena informacija između profesionalaca dve zemlje, kako je naveo ministar Vulin, izuzetno je značajna za uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala, posebno trgovine narkoticima i taj vid saradnje rezultirao je uspešnim zaplenama različitih vrsta droga.

Ambasadorka Makleod istakla je intenzivnu saradnju dve zemlje u različitim oblastima i složila se da je borba protiv organizovanog kriminala i terorizma zajednički interes obe zemlje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track