Najnovije vesti

BAKIĆ: Grad Subotica će uvek biti pouzdan saradnik Vas i SPC na daljem razvijanju pravednog i čovečnog društva
Foto: Dejan Malagurski

Gradonačelnik Subotice čestitao na izboru novom patrijarhu

BAKIĆ: Grad Subotica će uvek biti pouzdan saradnik Vas i SPC na daljem razvijanju pravednog i čovečnog društva

Srbija

Vaša Svetosti, u ime Grada Subotice i svoje lično, čestitam Vam izbor za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko - karlovačkog i patrijarha srpskog.

Na drevni tron Svetog Save dolazite posle više od tri decenije monaškog života i svešteničkog služenja, tokom kojih ste najveći deo vremena bili revnosni satrudnik episkopa bačkog Irineja. Sa mnogo truda i ljubavi pristupili ste duhovnoj obnovi i pravoslavnoj propovedi ovde, na severu naše zemlje, gde su Vas i Subotičani zapamtili po Vašim mnogim posetama, mudrim rečima, predavanjima i bogosluženjima u našem gradu.

Vaše poruke autentičnog hrišćanskog suživota, praštanja i razumevanja imale su velikog odjeka u multietničkoj i multikonfesionalnoj javnosti Subotice, pa se slobodno može reći da je naš grad jedinstven u izražavanju radosti zbog Vašeg izbora za poglavara Srpske Pravoslavne Crkve.

Stupate na najuzvišeniju i najtežu službu Bogu i rodu, nakon blaženopočivšeg patrijarha Irineja, koji je mnogo uradio i izgradio, na temeljima svog velikog prethodnika, patrijarha Pavla. Grad Subotica će uvek biti pouzdan saradnik Vas i Srpske Pravoslavne Crkve na daljem razvijanju pravednog i čovečnog društva, utemeljenog na hrišćanskim vrednostima, koje nas ujedinjuju i služe opštem dobru i napretku naše Srbije.

Uz radostan poklič - Dostojan! Još jednom Vam od srca čestitam i želim Vam mnogaja ljeta na pećkom tronu naše Svete Crkve.

Grad Subotica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...