02:08

VERONAUKA IM DONELA POBEDU: Učenici iz Sremske Mitrovice osvojili 1. mesto na konkursu „Moja otadžbina (KURIR TELEVIZIJA)

BRAVO

VERONAUKA IM DONELA POBEDU: Učenici iz Sremske Mitrovice osvojili 1. mesto na konkursu „Moja otadžbina" (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Učenici Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici pokazali su šta znači patriotizam osvajanjem prve nagrade na međunarodnom konkursu sa pesmom „Moja otadžbina Srbija“ koju su sami komponovali i otpevali.

Oni su paralelno dobili i treću nagradu i pohvalu za likovne radove, a čitav kreativni proces odigrao se na časovima veronauke. Nagrađeni talentovani đaci kažu da su pesmu za konkurs smišljale dva meseca, a da su motivi koji preovlađuju na crtežima crkve, planine, reke, Sveti Sava, krstovi itd.

"Nikad se ne nadamo previše, to radimo zato što volimo veroučitelj Aleksandra Garunović kaže da veronauka igra važnu ulogu kod dece, kojima od malih nogu treba skrenuti pažnju na ono što je važno za naš narod i srpski identitet. "Poenta je da ako zaboravimo da ih vaspitavamo tako, onda smo izgubili sve bitke", smatra ona.

Direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ ocenio je da dok je ovakve dece i nastavnika on je siguran u srećniju i spokojniju budućnost.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track