EPIDEMIJA U LOZNICI: Za vikend preminula 3 pacijenta, povećan broj pregleda
Foto: T. I.

loše brojke

EPIDEMIJA U LOZNICI: Za vikend preminula 3 pacijenta, povećan broj pregleda

Srbija -

LOZNICA – U prethodna tri dana, od petka do danas još tri kovid pacijenta su izgubila bitku sa koronom, potvrđeno je iz lozničke Opšte bolnice tako da je od početka pandemije od posledica zaražavanja koronavirusom do sada zabeleženo ukupno 118 smrtnih slučajeva u ovoj ustanovi.

Minulog vikenda je u odnosu na prethodni bilo više pregleda za 20, više prvih javljanja lekaru za 32, urađeno je deset rendgena pluća više, a jedino je, za 21, smanjen broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju.

U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledano je 248 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, a od toga se 111 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi, a 45 je iz trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled.

Na 181 rendgenskom snimku pluća otkrivene su 24 pneumonije, dok su u ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledana 82 pacijenta, a više od polovine, njih 46, javilo se prvi put. Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 65 kovid pacijenata, jedan je na respiratoru a tri na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Očigledno da se korona još uvek ne predaje i da se treba čuvati od virusa koji stalno vreba i kvari nam život već godinu dana.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track