KORONA SE NE PREDAJE U LOZNICI: Preminuo jedan pacijent, 89 na lečenju
Foto: Kurir/T.Ilić

kovid bilans

KORONA SE NE PREDAJE U LOZNICI: Preminuo jedan pacijent, 89 na lečenju

Srbija -

LOZNICA – Po svemu sudeći medicinsko osoblje neće se skoro osloboditi skafandera jer se korona i dalje ne predaje. U lozničkoj Opštoj bolnici od prošlog petka u svakom bolničkom izveštaju ima preminulih pa je niz nastavljen i juče (10.3) kada je preminuo još jedan kovid pacijent, osmi za šest dana a 127. od početka pandemije kovida -19.

Ponovo je u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ obavljeno više od sto pregleda, ove srede 116 pri čemu se 41 osoba javila prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na infekciju koronavirusom, a ostale su bile na kontroli. Kod infektologa je na pregled upućeno 28 osoba. Na 88 rendgenskih snimaka otkrivene su pneumonije kod 18 pacijenata, a u ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledan je 51 pacijent, od togа je za nešto manje od polovine, njih 23 to bio prvi dolazak. Povećava se broj osoba na bolničkom lečenju, trenutno je zbrinuto 89 kovid pacijenta, pet više nego prethodnoga dana, na neinvazivnoj respiratornoj podršci su četiri osobe, a dve su intubirane.

Bitka sa virusom traje godinu dana, a od otvaranja Trijažnog centra lozničkog Doma zdravlja do sada je obavljena skoro 31 hiljada pregleda, dok je u ambulanti Infektivnog odeljenja lozničke bolnice bilo blizu deset hiljada ambulantnih pregleda. Na Infektivnom, Grudnom, Internom i odeljenju Neurologije lozničke bolnice do sada je hospitalizovano oko 900 kovid pacijenata, a od početka epidemije Služba za radiološku dijagnostiku uradila je oko 5.500 rendgenskih snimaka, pokazuju podaci dobijeni iz ovih lozničkih zdravstvenih ustanova.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track