KOSOVO I METOHIJA: Od posledica korone preminuo mladić (16), u srpskim sredinama još 28 novoobolih,
Foto: Facebook Printscreen/ Goran Vesić

KORONA VIRUS

KOSOVO I METOHIJA: Od posledica korone preminuo mladić (16), u srpskim sredinama još 28 novoobolih,

Srbija -

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata registrovano je 28 novih slučajeva zaraze korona virusom, a jedna osoba je preminula, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

Od 80 obrađenih uzoraka pozitivni slučajevi su evidentirani u Severnoj Mitrovici (13), Leposaviću (5), Zvečanu (4), Zubinom Potoku (3), Prilužju (2) i Kosovskoj Kamenici (1), prenosi Kosovo onlajn.

Trenutno je u srpskim sredinama na KiM aktivno 717 slučajeva slučajeva korona virusa.

U Zavodu za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici, pre tačno godinu dana, počelo je uzorkovanje lica zbog sumnje na korona virus i od tada je ukupno testirano 16.247 osoba, od čega je kod 4.874 lica potvrđeno prisustvo COVID-19.

Do sada je u srpskim sredinama na KiM od posledica korona virusa preminulo 116 osoba.

Šesnaestogodišnjak najmlađa žrtva

Šesnaestogodišnji mladić iz Vitine preminuo je juče od posledica kovid 19 i on je najmlađa žrtva korona virusa na Kosovui Metohiji.

Direktor regionalne bolnice u Gnjilanu Nisret Hajrulahu potvrdio je za prištinsku ''Gazetu ekspres'' da je tinejdžer imao druga oboljenja.

- Pacijent je stigao u bolnicu pre 10 dana. Imao je druge komorbilitete i njegovo zdravstveno stanje je bilo ozbiljno još otkad je primljen u bolnicu. Kovid 19 je samo pogoršao njegovo stanje - rekao je on.

Na Kosovu i Metohiji su u poslednja 24 sata zabeležena 632 nova slučaja korona virusa, dok je od posledica zaraze preminulo još osam pacijenata, među kojima i šesnaestogodišnji mladić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track