Najnovije vesti

VRANJE: 8,7 miliona za realizaciju Projekta izgradnje toplovoda u Vranjskoj Banji
Foto: Tatjana Stamenković

Ministarstvo zaštite životne sredine

VRANJE: 8,7 miliona za realizaciju Projekta izgradnje toplovoda u Vranjskoj Banji

Srbija
11:20h

Grad Vranje dobio je sredstva u visini od 8.7 miliona dinara za realizaciju Projekta izgradnje toplovoda za snabdevanje toplotnom energijom individualnih objekata u Vranjskoj Banji.

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade RS objavilo je Konačnu rang listu projekata za finansiranje po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora u 2021. godini.

Ministarstvo je odborilo finansiranje projekata deset lokalnih samouprava u Srbiji, ukupne vrednosti 100 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, Grad Vranje dobio je sredstva u visini od 8.7 miliona dinara za realizaciju Projekta izgradnje toplovoda za snabdevanje toplotnom energijom individualnih objekata u Vranjskoj Banji. 

“Završetkom projekta u značajanoj meri ćemo unaprediti kvalitet vazduha u Vranjskoj Banji i doprineti očuvanju životne sredine. Lokalna samouprava učestvuje u planiranim radovima sa 20 odsto vrednosti projekta, odnosno sa 2.2 miliona dinara, pa je ukupna vrednost projekta 10.9 miliona. Sredstva su obezbeđena u budžetu Grada”, istakao je gradonačelnik.  

Ministarstvo zaštite životne sredine odborilo je finansiranje projekata deset lokalnih samouprava u Srbiji, ukupne vrednosti 100 miliona dinara.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...