OPŠTA BOLNICA U LOZNICI: Preminuo jedan pacijent, na lečenju 92
Foto: Kurir/T.Ilić

poslednji podaci

OPŠTA BOLNICA U LOZNICI: Preminuo jedan pacijent, na lečenju 92

Srbija -

Nastavlja se crni niz pa je tokom jučerašnjeg dana u Loznici preminuo još jedan kovid pacijent, 136. od početka pandemije.

Broj pacijenata u kovid odeljenjima Opšte bolnice Loznica povećan je za tri i trenutno su na bolničkom lečenju 92 osobe, od čega je šest na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Ne popušta pritisak na Trijažni centar lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ gde je u ponedeljak obavljeno 165 pregleda, za 53 osobe to je bio prvi dolazak lekaru zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciji, a njih 30 je upućeno kod infektologa.

Na 165 rendgenskih snimaka pluća otkrivene su pneumonije kod 20 pacijenta, a na kovid je testirano 116 osoba. Posla su imali i u ambulanti Infektivnog odeljenja gde su pregledana 74 pacijenta, a njih 23 se prvi put javilo lekaru.

Inače, prema podacima gradske uprave prethodni set mera koji je važio od prošlog utorka do juče ujutru Lozničani su uglavnom poštovali. Komunalna milicija, komunalna i turistička inspekcija kontrolisale su ukupno 405 objekata na području Loznice i napisana su četiri prekršajna naloga. Uglavnom se radilo u vreme kada nije bilo dozvoljeno, a kaznu od 30.000 dinara platiće i jedan kovid redar.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track