KORONA U LOZNICI: Preminula 2 kovid pacijenta, hospitalizovano 110
Foto: T.Ilić

poslednji podaci

KORONA U LOZNICI: Preminula 2 kovid pacijenta, hospitalizovano 110

Srbija -

Dva kovid pacijenta preminula su tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici čime je nastavljen crni niz koji je u poslednja četiri dana odneo čak osam života.

Od posledica zaražavanja koronom do danas su ukupno 144 osobe izgubile bitku u ovoj ustanovi koja je i dalje pod velikim pritiskom.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 110 kovid pacijenta, jedan manje nego za vikend, na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dve, a na neinvazivnoj četiri osobe.

U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ juče su pregledana 184 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, njih 68 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 151 pacijenta, a snimak pluća otkrio je još 26 novih pneumonija.

Iz Trijažne je 40 pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je ukupno 80 pacijenta, a gotovo polovini, njih 37, bio je to prvi pregled.

Dok se lekari bore sa virusom neki situaciju olako shvataju i važnija im je zabava. Tokom vikenda su komunalna milicija i inspekcija obavile 86 kontrola na području Loznice i prekinule jednu privatnu korona žurku. Zatečeno je 35 osoba na licu mesta, napisano 17 prekršajnih prijava po 5.000 dinara, a skup je prekinut.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja